Information

Svenska Mästerskapen för polishundar 2005 arrangeras i Karlsborg. Huvudarena blir Molidens Idrottsanläggning där lydnads- och skyddsmomenten avgörs. Momentet saksök (brottsplatsundersökning) kommer att genomföras inne på gamla F6 område – på gångavstånd till Moliden.  

En tillfällig tävlingscamping kommer att anordnas på grusplanen vid Moliden. 

Invigningen kommer att ske på torsdagen den 1 september på Moliden. Det hela inleds med en kortege genom Karlsborg under ledning av Linköpings Skolmusikkår. Kortegevägen blir Moliden – Kärlekstigen – Storgatan (Rv 49) – Rödesunds Torg – Strandvägen – Kärleksstigen – Moliden. Därefter blir det invigningstal och officiellt öppnande av mästerskapen. 

Därefter börjar tävlingen med första momentet som är platsliggning med skottprov. Hundarna placeras i rader med 5 m lucka och skall ligga stilla i 10 minuter. Efter 5 minuter skottprovas hundarna med 1 skott per minut med lös ammunition. 

Fredag 2 september och lördag 3 september genomförs lydnaden för både skyddshundarna och spårhundarna på Moliden. Saksök för skyddshundarna genomförs inne på F 6 område. Samtliga dessa moment är publikvänligt arrangerade. 

Spårprov och räddningssök genomförs i skogarna kring Karlsborg – Hjo och Tibro och kan inte ses av publik. 

Söndagen den 4 september är stor finaldag för skyddshundarna med skyddsmomentet på Moliden. Det genomförs för de 25 främst placerade hundarna med omvänd startordning – den hunden som leder efter de två första dagarna går ut sist för att hålla spänningen på topp! 

Samtidigt genomför spårhundarna sitt saksök inne på F6 som sitt finalmoment. 

Prisutdelning är beräknad att ske kl. 15. 

Karlsborgs Brukshundklubb kommer att anordna servering i ett tält där det kommer att försäljas kaffe – korv – dricka – glass och godis.

Varmt välkomna till några spännande dagar med polishundar! 

Polishundtjänsten i Karlsborg